Изберете страница
Home 9 Как да изберем 9 ДИНЕМА (DYNEEMA) – НАЙ-ЗДРАВИТЕ ВЛАКНА НА СВЕТА!

ДИНЕМА (DYNEEMA) – НАЙ-ЗДРАВИТЕ ВЛАКНА НА СВЕТА!

Динема или Дайнима има няколко ключови предимства в сравнение с останалите „конкурентни“ материали. Невероятно лек и здрав, неподатлив на UV деградация и устойчив на износване! Дайнима най-здравите въжета на света.

Какво е Дайнима ?

„Най-здравата нишка на света“ – какво я прави толкова специална ?
Dyneema ® е UHMwPE влакно ( Полиетилен със Свръх Висока Молекулярна Маса ), разработено от DSM в Холандия.
Голяма здравина На база тегло към тегло – Дайнима е 15 пъти по-здрав от стоманено въже!
Малко тегло На база размер към размер – Дайнима е 8 пъти по-лек от стоманено въже! Дайнима има също и Специфично тегло от 0.97, което означава, че плува във вода!

Водоустойчив Дайнима е хидрофобен и не абсорбира вода. Това означава, че няма аналог при работа в мокри условия и като издръжливост на износване!
Химическа устойчивост Дайнима е химически инертен и се държи еднакво добре както в сухи, мокри, солени и влажни условия, така и в ситуации при контакт с химикали.
UV Издръжливост Дайнима е с много добра устойчивост на „Снимкова деградация“, което го прави ефективен при излагане на UV облъчване!

Индустрия

Въжета и сапани, направени с Дайнима ® се оказват основни претенденти в широка гама от промишлени приложения. Въпреки, че са по-меки и по-гъвкави от традиционното стоманено въже, продуктите, направени с Дайнима ® са по-здрави. В действителност за тях се твърди че те са почти неразрушими!

Ветроходство и Риболов

Дайнима е лидер при материалите за платна и такелаж. Това донесе следващото поколение въжета и ленти – за всеки: от запален аматьор с яхта през уикенда до открити океански състезатели и олимпийски отбори – медалисти с награди!

Любителският риболов е най-прецизната комбинацията от сила, чувствителност и гъвкавост (след като веднъж сте открили и разработили правилната техника, разбира се). Корди направени с Дайнима ® издържат по-дълго, въпреки че са най-тънкият продукт от този клас – нямат аналог. До половината от ширината на найлон – което означава, че рибарите могат да хвърлят по-далеч и по-точно, докато продължават да се чувстват сигурни!

„Дайнима най-здравите въжета на света“

 

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро